Placinta cu dovleac- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu dovleac este o placinta aromata si gustoasa,mai ales daca adaugati in umplutura si putina scortisoara macinata.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 600 gr faina
    • sare
    • 1 lingurita cu drojdie de bere
    • apa calda
    • 3 linguri cu ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1,5 kg dovleac
    • 175 gr zahar
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 2 linguri cu zahar vanilat sau zahar pudra
    • 2 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati dovleacul, taiati felii, treceti fiecare felie pe razatoare si strangeti razatura in ceaun. Amestecati cu lingura de lemn pana cand dovleacul s-a inmuiat. Adaugati zaharul si 1 lingura cu zahar vanilat si lasati pe foc pana cand amestecul arata ca o pasta.
  2. Faceti un aluat simplu de paine din: faina proaspat cernuta, drojdie de bere inmuiata in apa, apa calda si 1 lingurita cu sare. Framantati aluatul adaugand cate 1 lingura cu ulei. Cand se desprinde de pe mana, lasati pentru 10 minute la dospit, apoi impartiti aluatul in 4 bile.
  3. Intindeti aluatul pe planseul infainat pana cand foaia devine transparenta. Umpleti cu 1/5 din pasta de dovleac si puneti sulul in tava rotunda ca sa cuprinda marginea. Procedati la fel cu restul aluatului, dar faceti suluri mai mici.
  4. Puneti placinta la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit. Raciti placinta in tava, pudrati cu restul de zahar. Serviti placinta calduta sau rece.

Recomandari

Placinte