- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu dovleac este o placinta aromata si gustoasa,mai ales daca adaugati in umplutura si putina scortisoara macinata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 600 gr faina
- sare
- 1 lingurita cu drojdie de bere
- apa calda
- 3 linguri cu ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 1,5 kg dovleac
- 175 gr zahar
- 1/2 lingurita cu sare
- 2 linguri cu zahar vanilat sau zahar pudra
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati dovleacul, taiati felii, treceti fiecare felie pe razatoare si strangeti razatura in ceaun. Amestecati cu lingura de lemn pana cand dovleacul s-a inmuiat. Adaugati zaharul si 1 lingura cu zahar vanilat si lasati pe foc pana cand amestecul arata ca o pasta.
- Faceti un aluat simplu de paine din: faina proaspat cernuta, drojdie de bere inmuiata in apa, apa calda si 1 lingurita cu sare. Framantati aluatul adaugand cate 1 lingura cu ulei. Cand se desprinde de pe mana, lasati pentru 10 minute la dospit, apoi impartiti aluatul in 4 bile.
- Intindeti aluatul pe planseul infainat pana cand foaia devine transparenta. Umpleti cu 1/5 din pasta de dovleac si puneti sulul in tava rotunda ca sa cuprinda marginea. Procedati la fel cu restul aluatului, dar faceti suluri mai mici.
- Puneti placinta la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit. Raciti placinta in tava, pudrati cu restul de zahar. Serviti placinta calduta sau rece.