- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ciuperci este o placinta aperitiv foarte gustoasa si aromata, numai buna in acele zile cand doriti ceva gustos si satios.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr faina
- 1 lingura unt
- sare
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr ciuperci
- 1 lingurita faina
- sare
- 2 linguri unt
- verdeata tocata
- 1 ou pentru uns
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu putina sare, apoi cu varful degetelor se incorporeaza untul, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul si se framanta repede, apoi se aduna intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pana este gata umplutura.
- Separat, se prepara umplutura. Ciupercile se taie lamele, se inabusa in unt si se tin pe foc domol pana scade apa. Se adauga verdeata tocata si faina si se lasa sa fiarba inabusti cateva minute.
- Din aluat se intinde o foaie ca de taitei, care se asaza intr-o tava unsa cu unt, in asa fel incat sa se imbrace cu aluat si marginile tavii.
- Se toarna umplutura peste foaie, se acopera cu aluatul de pe margini in asa fel incat sa nu se suprapuna mult aluat. Se unge placinta cu ou batut. Se coace placinta la foc moderat aproape o ora, pana se patrunde si se rumeneste frumos.