- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de dovleac este o placinta foarte aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara iarna, ori de cate ori aveti pofta de un desert copios.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 6 linguri zahar
- 25 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- 14 linguri ulei
- 150 ml lapte
- sare
- 1 plic praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 dovleac
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 3 linguri zahar
- coaja rasa de la o lamaie
Instructiuni de preparare
- Bati ouale, adaugi zaharul si bati totul cu mixerul pana se obtine o spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si putina sare. Framanti bine totul, apoi lasi aluatul deoparte.
- Cureti dovleacul il dai pe razatoare, apoi amesteci compozitia cu zaharul, scortisoara macinata si coaja de lamaie si calesti totul.
- Imparti coca in doua si intinzi doua foi. Pui o foaie in tava unsa cu ulei sau unt, asezi umplutura si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia cu furculita din loc in loc, apoi o bagi la cuptor.
- Cand placinta s-a copt o scoti din cuptor si o lasi sa se raceasca, apoi o pudrezi cu zahar si o portionezi.