- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placintele cu urda si marar sunt atat de gustoase, incat le puteti servi atat calde cat si reci, a doua zi.
Ingrediente
- 750 gr faina
- 3 linguri marar proaspat tocat
- 200 ml lapte
- 175 gr zahar
- 600 gr unda
- 5 oua
- 25 gr drojdie
- 175 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se dizolva drojdia in putin lapte cald, amestecat cu o lingura de zahar si o lingura de faina. Se lasa plamadeala sa dospeasca si apoi se adauga restul de faina, lapte, jumatate din zahar, 2 oua si sarea si se framanta foarte bine. Se lasa amestecul din nou la dospit.
- Dupa ce a crescut suficient, se intind foi din care se vor taia patrate suficient de mari. Fiecare patrat se umple cu amestecul de urda, marar tocat, 2 oua si restul de zahar.
- Se impaturesc „ca o scrisoare", se asaza in tava, se ung cu ou si, dupa ce se lasa sa creasca, se pun pe o tava unsa cu ulei, in cuptor, la foc potrivit.