Placinta cu ceapa si ficatei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu ceapa si ficatei este o placinta aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi chiar si la pranz.

Ingrediente

    • 400 ml apa  calda
    • 200 gr ciuperci
    • 1 lagatura marar
    • sare
    • 400 gr faina
    • 2 cepe
    • 250 gr ficatei de pui
    • 300 ml ulei
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca treptat faina cu apa, uleiul si sarea, se framanta bine si se bate cu maiul timp de 10 minute, apoi se intinde pe o planseta presarata cu faina.
  2. Se toaca marunt ceapa, ciupercile si ficatul de pui. Se caleste ceapa si, cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile si ficatul si se mai prajesc putin. Cand ficatul s-a albit, soteul se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu mararul tocat.
  3. Se unge o tava cu ulei in care se asterne o foaie de aluat, apoi un strat de umplutura, iar foaie, iar umplutura. Ultimul strat e de aluat, care se unge bine cu ulei. Se da la cuptor incins, la foc mic.

Recomandari

Placinte