- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ceapa si ficatei este o placinta aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi chiar si la pranz.
Ingrediente
- 400 ml apa calda
- 200 gr ciuperci
- 1 lagatura marar
- sare
- 400 gr faina
- 2 cepe
- 250 gr ficatei de pui
- 300 ml ulei
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se amesteca treptat faina cu apa, uleiul si sarea, se framanta bine si se bate cu maiul timp de 10 minute, apoi se intinde pe o planseta presarata cu faina.
- Se toaca marunt ceapa, ciupercile si ficatul de pui. Se caleste ceapa si, cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile si ficatul si se mai prajesc putin. Cand ficatul s-a albit, soteul se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu mararul tocat.
- Se unge o tava cu ulei in care se asterne o foaie de aluat, apoi un strat de umplutura, iar foaie, iar umplutura. Ultimul strat e de aluat, care se unge bine cu ulei. Se da la cuptor incins, la foc mic.