Placinta americana cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta americana cu mere este o placinta foarte usor de preparat, aromata si apetisanta, care este mai buna daca o serviti rece, de preferat a doua zi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina alba
    • 75 ml ulei
    • 2 linguri lapte rece
    • 2 lingurite zahar tos alb
    • 1 lingurita sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 6 mere, curatate si feliate
    • 150 gr zahar tos alb
    • 3 linguri faina alba
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1/2 nucsoara macinata

    PENTRU TOPPING:

    • 100  gr faina alba
    • 100 gr zahar tos alb
    • 75 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se amestca intr-un castron mare faina, uleiul, laptele, zaharul si sarea pana cand se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul in foaie cu care se tapeteaza o tava, avand grija ca alutul sa acopere si marginile laterale, fasonandu-le daca este nevoie.
  2. Intre timp se prepara umplutura ametsecand zaharul cu faina, scortisoara si nucsoara, apoi amestecul se toarna in castonul cu merele taiate felii, agitand usor ca sa se acopere toate feliile. Se lasa 10 minute, apoi se distribuie umplutura peste aluat.
  3. Pentru topping se amesteca faina cu zaharul si cu untul taiat cubulete pana cand se obtine un aluat sfaramicios care se presara peste umplutura.
  4. Se introduce tava in cuptorul incins pentru 45 de minute, pana cand se rumeneste frumos, apoi se lasa sa se raceasca bine de tot inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Placinte