- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de rubarba este o placinta aromata si gustoasa, dar daca doriti sa fie mai aromata puteti aduaga si 300 rg capsune.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr unt
- putina sare
- 250 gr faina alba
- 50 ml lapte
PENTRU UMPLUTURA:
- 550 gr rubarba
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2 oua
- 200 gr zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-5 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 30 minute
- Se mixeaza untul, se aduaga laptele si putina sare si se continua mixarea. Se aduaga treptat faina cernuta, amestecand usor, apoi se aduna aluatul intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pana este gata umplutura.
- Se scoate aluatul din frigider se intinde in foaie de 5 mm grosime, apoi se pune in tava de copt unsa cu ulei, intepand din loc in loc cu furculita.
- Ouale, frisca lichida si zaharul se ametseca bine, adaugand scortisoara, apoi se toarna amestecul in forma, peste aluat.
- Se spala tijele de rubarba si se taie pe lung, bastonase subtiri, care se asaza peste crema de oua.
- Se coace placinta la foc moderat 30 de minute, apoi se scoate si se lasa in tava pana se raceste bine de tot.