- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu banane trebuie sa o incercati pentru ca este aromata si gustoasa, mai ales daca o serviti cu o cupa de frisca.
Ingrediente
- 200 gr aluat foitaj
- sucul de la 1 lamaie
- 50 ml apa
- 1 plic zahar vanilat
- 150 gr zahar tos
- 30 gr unt
- 3 banane tari
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 35 minute
- Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu apa si se pune la fiert. Se adauga sucul; de lamaie si se fierbe pana ce obtine un sirop caramel auriu.
- Se unge cu unt forma de copt cu peretii inalti si apoi se toarna siropul. Se curata bananele, se taie rondele si se pun peste sirop, inghesuindu-le unele in altele si presarand zaharul vanilat. Se acopera bananele cu aluat de foitaj decupat si intorcand marginile in interiorul vasului.
- Se coace placinta 35 de minute, la foc moderat si apoi se asteapta 5-10 minute inainte de a rasturna placinta pe platoul de servire.