Placinta cu banane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu banane trebuie sa o incercati pentru ca este aromata si gustoasa, mai ales daca o serviti cu o cupa de frisca.

Ingrediente

    • 200 gr aluat foitaj
    • sucul de la 1 lamaie
    • 50 ml apa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 150 gr zahar tos
    • 30 gr unt
    • 3 banane tari

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 35 minute

  1. Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu apa si se pune la fiert. Se adauga sucul; de lamaie si se fierbe pana ce obtine un sirop caramel auriu.
  2. Se unge cu unt forma de copt cu peretii inalti si apoi se toarna siropul. Se curata bananele, se taie rondele si se pun peste sirop, inghesuindu-le unele in altele si presarand zaharul vanilat. Se acopera bananele cu aluat de foitaj decupat si intorcand marginile in interiorul vasului.
  3. Se coace placinta 35 de minute, la foc moderat si apoi se asteapta 5-10 minute inainte de a rasturna placinta pe platoul de servire.

Recomandari

Placinte