- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu dovleac si nuca desi pare o reteta simpla necesita timp si indemanare, rezultatul fiind fabulos.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 130 gr unt
- 130 gr zahar
- 260 gr faina
- 1 ou
- putina sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 oua
- 150 gr zahar
- putina nucsoara pudra
- 800 gr dovleac
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- putina sare
PENTRU DECORAT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de fierbere 20 minute
- Pentru aluat se freaca cu lingura de lemn untul cu zaharul, apoi se adauga oul si se amesteca energic. Se adauga faina, sare si se amesteca iarasi repede, apoi se strange aluatul int-o bila care se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider jumatate de ora.
- Pulpa de dovleac, curatat de seminte si de coaja, se pune la fiert in apa pentru 20 de minute. Se paseaza pulpa de dovleac fiarta pana se obtine un piure in care se adauga frisca, ouale, zaharul tos si cel vanilat, nucsoara si sare.
- Se intinde o foaie din aluat, cu care se tapeteaza forma de copt unsa cu putin unt, se gaureste cu furculita, apoi se repartizeaza uniform amestecul de dovleac.Se presara miez de nuca pe toata suprafata umpluturii, astfel incat sa capete aspect de capac, apoi placinta se coace 40 de minute, la foc moderat. Placinta este gata cand miezul de nuca este frumos rumenit.