- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu rom si ananas o puteti prepara cu o zi inainte de a o portiona, astfel va fi mai aromata, dar si mai usor de portionat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 150 gr faina alba
- 3 linguri rom alb
- 70 gr zahar brun
- 120 gr unt
- 75 gr faina de migdale
- 400 gr ananas din compot
PENTRU CARAMEL:
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute
- Se amesteca intr-un vas untul taiat cubulete, zaharul brun si romul. Se freaca energic sau se mixeaza adaugand ouale unul cate unul.
- Se amesteca faina alba cu cea de migdale si apoi, delicat, se incorporeaza in crema de unt.
- Se pune zaharul intr-o tava rotunda si se caramelizeaza pe foc, apoi se roteste tava ca sa se tapeteze cu caramel si marginile laterale. Se asaza ananasul in tava, apoi se toarna aluatul.
- Se coace placinta 30 de minute, la foc moderat, si, dupa ce s-a copt se rastoarna pe platoul de servire direct din cuptor ca sa se desprinda usor caramelul, apoi se decoreaza cu cirese confiate.