- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta batraneasca este o placinta rapida, economica si foarte gustoasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 2 oua
- 300 ml lapte
- sare
- 3 linguri cu zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza de burduf
- 4 oua
- 2 linguri cu zahar
- 200 ml lapte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat tare din: faina, oua, sare, zahar si lapte dulce. intinzi 7-8 foi rotunde, le coci pe rand in cuptor sau pe plita (fara sa le rumenesti) si le umpli cu branza de burduf: asezi intr-o cratita inalta o foaie de aluat copt, acoperi cu branza de burduf, amestecata cu 3 oua si 3 linguri cu zahar; asezi alta foaie de aluat, acoperi cu amestecul de branza. Procedezi astfel pana termini branza. Ultima foaie de aluat este simpla.
- Bati oul cu lapte, torni peste placinta, coci 30 de minute la cuptor, apoi o servesti calda, cu vin alb.