Placinta batraneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta batraneasca este o placinta rapida, economica si foarte gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 2 oua
    • 300 ml lapte
    • sare
    • 3 linguri cu zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza de burduf
    • 4 oua
    • 2 linguri cu zahar
    • 200 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci un aluat tare din: faina, oua, sare, zahar si lapte dulce. intinzi 7-8 foi rotunde, le coci pe rand in cuptor sau pe plita (fara sa le rumenesti) si le umpli cu branza de burduf: asezi intr-o cratita inalta o foaie de aluat copt, acoperi cu branza de burduf, amestecata cu 3 oua si 3 linguri cu zahar; asezi alta foaie de aluat, acoperi cu amestecul de branza. Procedezi astfel pana termini branza. Ultima foaie de aluat este simpla.
  2. Bati oul cu lapte, torni peste placinta, coci 30 de minute la cuptor, apoi o servesti calda, cu vin alb.

Recomandari

Placinte