Placinta creata cu praz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta creata cu praz este o placinta aperitiv foarte gustoasa, care are o aroma si un gust mult mai bune daca este servita rece.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 600 gr faina
    • 1 lingurita cu drojdie
    • sare
    • apa calda
    • 3 linguri cu ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 bucati de praz (1 kg)
    • 300 gr branza telemea (de preferat: de oaie sau capra)
    • 3 oua
    • 2 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati prazul de foile vestede, taiati varfurile si mustatile, spalati in apa rece fiecare fir, apoi taiati rondele subtiri tot prazul. Se strang in ceaun mai mare in care s-a pus ulei si amestecati usor pana se inmoaie, adaugati o ceasca mica plina cu apa si lasati sa fiarba la foc mic.
  2. Cand prazul s-a inmuiat adaugati branza telemea data pe razatoare, omogenizati, dati vasul jos de pe plita, adaugati ouale batute.
  3. Impartiti aluatul in 3 bile, intindeti foi mai mari decat tava. Ungeti tava cu ulei, puneti prima foaie de aluat, intindeti umplutura, incretiti aluatul ca sa incapa in tava, puneti a doua foaie de aluat, intindeti umplutura, ingramaditi foaia ca sa intre in tava.Acoperiti cu a treia foaie, ungeti cu putin ulei si puneti tava in cuptorul fierbinte pentru 30-40 minute.
  4. Coaceti la foc potrivit, scoateti placinta cand s-a rumenit si serviti-o calduta sau rece, cu vin alb.

Recomandari

Placinte