- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta creata cu praz este o placinta aperitiv foarte gustoasa, care are o aroma si un gust mult mai bune daca este servita rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 600 gr faina
- 1 lingurita cu drojdie
- sare
- apa calda
- 3 linguri cu ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 4 bucati de praz (1 kg)
- 300 gr branza telemea (de preferat: de oaie sau capra)
- 3 oua
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati prazul de foile vestede, taiati varfurile si mustatile, spalati in apa rece fiecare fir, apoi taiati rondele subtiri tot prazul. Se strang in ceaun mai mare in care s-a pus ulei si amestecati usor pana se inmoaie, adaugati o ceasca mica plina cu apa si lasati sa fiarba la foc mic.
- Cand prazul s-a inmuiat adaugati branza telemea data pe razatoare, omogenizati, dati vasul jos de pe plita, adaugati ouale batute.
- Impartiti aluatul in 3 bile, intindeti foi mai mari decat tava. Ungeti tava cu ulei, puneti prima foaie de aluat, intindeti umplutura, incretiti aluatul ca sa incapa in tava, puneti a doua foaie de aluat, intindeti umplutura, ingramaditi foaia ca sa intre in tava.Acoperiti cu a treia foaie, ungeti cu putin ulei si puneti tava in cuptorul fierbinte pentru 30-40 minute.
- Coaceti la foc potrivit, scoateti placinta cand s-a rumenit si serviti-o calduta sau rece, cu vin alb.