- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul cu pere trebuie sa il incercati pentru ca este foarte aromat, dulce si usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 lingura zahar
- 80 gr apa calda
- 380 gr faina alba
- 1 ou
- 20 ml ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- sucul de la 1/2 lamaie
- 2 linguri zahar+ 120 gr
- 60 gr unt topit
- 6 pere zemoase
- 100 gr stafide
- 150 gr biscuiti sfaramati
- 100 gr nuci macinate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 50 minute
Timp de asteptare 90 minute
- Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, se face un gol in mijloc in care se pun restul ingredientelor. Se amesteca pana se obtine un aluat suplu, adaugand faina, daca mai este nevoie. Se framanta aluatul timp de 2 minute, apoi se loveste de masa de 100 de ori, dupa acre se mai framanta 5 minute. Aluatul trebuie sa fie elastic la final. Se impacheteaza aluatul in folie de plastic si se baga la frigider pentru 90 de minute.
- Pentru umplutura, se curata perele de coaja si de seminte, apoi se taie cuburi si se pun intr-un vas cu sucul de lamaie, zaharul si stafidele.
- In alt vas se pun biscuitii pisati si nucile. Aluatul se intinde cat mai subtire, fara a presara masa cu faina, intorcand foaia de pe o parte pe alta, dupa fiecare intindere.
- Se unge cu unt tava, intr-o margine a foii se repartizeaza umplutura de pere amestecata cu biscuitii si nucile, apoi se ruleaza. Se asaza ruloul in tava, e unge cu restul unt topit, apoi se coace 50 de minute, la foc moderat.