- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu cepaa este o placinta aperitiv de post, foarte aromata si satioasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 15 gr drojdie uscata
- sare
- 450 gr faina alba
- 250 ml apa calduta
- ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg ceapa
- sare
- ulei
- 1 kg cartofi
- boia
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de dospire 1 ora
Timp de coacere 50 minute
- Dizolva drojdia in putina apa si amesteca usor pana cand se desfac toate cocoloasele. Cerne faina intr-un castron si adauga o lingurita cu sare. Toatna in mijloc drojdia dizolvata si restul de apa calda, amestecand mai intai cu lingura de lemn, apoi cu degetele pana obtii o coca moale si elastica. Unge aluatul cu putin ulei, acopera cu o foile si lasa-l sa creasca o ora, intr-un loc cald. Imparte aluatul in doua parti si intinde doua foi, de marimea tavii de copt.
- Intre timp, curata si taie ceapa si cartofii, apoi caleste-le in putin ulei. Toarna apa cat sa le acopere, adauga sare si piper, dupa gust, apoi acopera cratita cu capac. Lasa sa fiarba acoperit, la foc domol. Daca scade prea mult si legumele nu s-au patruns, completeaza cu apa calda. Spre final presara boia, iute sau dulce, in functie de gustul fiecaruia.
- Intinde compozitia de legume peste prima foaie de aluat asezata in tava, niveleaza usor si acopera cu a doua foaie. Ruleaza marginile spre interior ca sa nu se desfaca, apoi coace placinta 50-60 de minute, la foc moderat.