- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de agrise este o reteta unica, gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente
- 250 gr agrise
- 300 gr iaurt natur
- 100 gr faina de migdale
- 150 gr zahar tos
- 1 ou
- 100 gr faina alba
- 1/2 plic praf de copt
PENTRU TAVA:
- 30 gr unt
- 1 lingura faina
- PENTRU DECOR:
- 100 gr fulgi de migdale
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 45 minute
- Se amesteca bine untul cu oul, apoi se adauga treptat zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga faina, praful de copt si faina de migdale. Se amesteca bine si apoi se adauga agrisele spalate.
- Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se repartizeaza uniform amestecul. Se presara fulgii de migdale, apoi se coace placinta 45 de minute, verificand cu o scobitoare. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste bine de tot.