- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu branza dulce si stafide este pentru multi dintre noi, placinta copilariei pe care o vom savura mereu cu cea mai mare placere.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 125 gr margarina
- 2 linguri smantana
- 310 gr faina alba
- 1 lingura zahar
PENTRU UNS:
PENTRU UMPLUTURA:
- 520 gr branza de vaci
- 160 gr stafide aurii
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie/portocala
PENTRU TAVA:
- 1 lingurita margarina
- 1 lingura faina
PENTRU ORNAT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30 minute
- Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, smantana si margarina si se framanta un aluat potrivit de tare, din care se intind doua foi, asezand o foaie in tava de copt unsa cu margarina si tapetata cu faina.
- Se amesteca galbenusurile cu branza, smantana, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie sau de portocala, incorporand la final albusurile batute spuma tare.
- Se toarna umplutura peste foaia din tava, se acopera cu a doua foaie, se unge cu smantana si se coace la foc moderat jumatate de ora.
- Cand este gata se scoate din cuptor si cat este calda se decoreaza cu migdalele maruntite.