- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de ceapa trebuie sa o incercati pentru ca este gustoasa si foarte aromata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina alba
- 100 ml apa
- 130 gr unt, la temperatura camerei
- putina sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 25 gr unt
- 150 ml lapte
- 60 gr faina
- 600 gr ceapa alba
- 2 galbenusuri
- 250 ml smantana
- 1 varf de cutit nucsoara
- piper maicnat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 1 ora
- Pentru aluat, se amesteca untul cu faina si putina sare si, dupa ce s-a amestecat complet, se toarna apa, putin cate putin. Apa trebuie doar sa ajute la legarea ingredientelor. Se aduna aluatul intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru o ora.
- Pentru umplutura, se taie ceapa cat mai fin si apoi se caleste in unt topit, pentru 10 minute. Aluatul se intinde pe masa presarata cu faina, apoi foaia se transfera in tava unsa cu unt.
- Se pune ceapa calita pe fundul tartei si apoi smantana se amesteca cu laptele, faina si galbenusurile. Se adauga sare si piper, si putina nucsoara, apoi se toarna amestecul peste ceapa.
- Se baga tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu, si apoi 10 minute la foc mare. Cand este gata se scoate din cupto si se lasa 10 minute sa se racoreasca inainte de a o portiona.