- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de cartofi trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si satioasa, mai ales daca o serviti rece.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 75 gr cartofi
- 1 lingura ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita ghimbir ras
- 100 gr unt
- 1 ceapa
- 1 lingurta seminte de chimen
- 1 ardei iute
- 2 linguri mazare
- 1 legatura patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de fierbere 20 minute
Timp de coacere 45 minute
- Cartofii curatati si feliati se pun la fiert in apa rece cu sare. In tigaia cu ulei, se caleste ceapa taiata pestisori, se adauga chimenul si se lasa 1 minut, dupa care se adauga usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghimbirul ras. Se mai lasa 2-3 minute, se ia de pe foc si se amesteca cu cartofii, mazarea si patrunjelul tocat marunt.
- Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune umplutura si din aluat se decupeaza un cerc, viitorul capac al vasului. Se pune capacul si, tot din aluat se decupeaza forme cu care se decoreaza capacul.
- Se unge aluatul de mai multe ori cu unt topit si se baga la cuptor 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos.