Placinta greceasca traditionala

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta greceasca traditionala etse o placinta delicioasa, aromata, pe care o puteti servi calda insotita de o salata sau rece, a doua zi la micul dejun.

Ingrediente

    • foi de placinta
    • 4 linguri ulei
    • 4 oua
    • 1 ceapa
    • 1 lingura patrunjel  verde tocat
    • 1 lingurita marar uscat
    • 200 gr telemea
    • 150 gr unt topit si racit
    • 2 linguri smantana
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 45 minute

  1. Se curata spanacul, se spala bine  sub jet de apa rece, apoi se lasa sa se scurga. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga spanacul, se acopera cu capac si se lasa 10 minute. Dupa acest timp, se ia capacul si se lasa pe foc sa se evapore lichidul, potrivind gustul de sare si piper, si adaugand la final maratul si patrunjelul.
  2. Separat se bat ouale si se amesteca cu branza si smantana, apoi se adauga peste compozitia de spanac, omogenizand-o.
  3. Se unge tava de copt cu unt topit si se asaza 6 foi, unse fiecare cu unt topit. Se toarna amestecul de spanac, se uniformizeaza si se asaza restul de foi unse si ele cu unt topit.
  4. Se unge ultima foaie cu unt topit, apoi se baga la cuptor placinta pentru 45 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte