- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu praz trebuie sa o incercati...este aromata gustoasa si foarte usor de preparat numai buna la gustare.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 130 gr unt
- sare
- 250 gr faina alba
- 1 galbenus de ou
- apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 50 gr cascaval ras
- 2 oua
- 200 ml smantana
- 3 fire de praz
- 30 gr unt
- 200 ml lapte du;ce
- piper maicnat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de fierbere 15 minute
Timp de coacere 40 minute
- Pentru aluat, se pune faina pe masa, se adauga putina sare si untul taiat cubulete. Se omogenizeaza sfaramand untul intre degete si cand se obtine un amesteca nisipos se adauga galbenusul si se framanta. Se toarna cate putina apa rece, amestecand pana se obtine un aluat neted si omogen care se impacheteaza in folie de plastic si se abaga la frigider jumatate de ora.
- Pentru umplutura, se foloseste numai partea alba de la praz, care se spala bine si se taie rondele cat mai fine. Se topeste untul intr-o tigaie apoi se amesteca bine cu ouale batute, laptele, smantana, putina sare si putin piper macinat.
- Se imparte aluatul in doua parti din care se intind doua foi, Se pune prima foaie pe fundul tavii de copt, se presara cascavalul ras, se pune prazul oprind cateva rondele pentru decor, apoi se toarna amestecul de lapte si oua.
- Se acopera cu a doua foaie, se fac cateva goluri unde se pun rondelele de praz pastrate, apoi placinta se coace 35-40 de minute in cuptorul insinc, la foc moderat.