Placinta cu cas dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu cas dulce este o placinta foarte gustoasa si aromata, fiind cea mai buna dintre placinte.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 500 gr cas dulce
    • 4 oua
    • 200 ml lapte
    • 2 linguri cu unt
    • 4-6 frunze de busuioc
    • sare
    • 2 linguri cu smantana
    • 2 linguri cu zahar tos

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cerni faina in castron adanc, pui 1/2 lingurita de sare, 1 ou si framanti cu lapte dulce, incalzit usor, un aluat taricel pe care-l imparti in doua. Ungi fiecare bucata cu 1 lingura de unt, framanti, intinzi cu sucitorul si impaturesti. Bati fiecare bucata de aluat de planseul pe care lucrezi, de 10-12 ori, intinzi foaie, impaturesti, treci cu sucitorul peste aluat, pe care il lasi 10 minute la rece.
  2. Spargi 3 oua in alt castron, bati un minut, sarezi usor, parfumezi cu busuioc mediteranean tocat fin si adaugi felii subtiri de cas.
  3. Intinzi aluatul in foaie, pui in tava unsa cu ulei, torni casul si ouale, acoperi cu foaia ramasa si coci la foc potrivit 30 de minute, ungi cu smantana, mai lasi 5 minute sa se rumeneasca.
  4. Scoti placinta, o lasi sa se raceasca 15 minute, presari zahar, o tai patrate mici, apoi o servesti calda, cu vin dulce sau cu must.

Recomandari

Placinte