- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ceapa este delicioasa, si, daca adaugati in compozitia umpluturii si cateva ciupercute, gustul este mai intens.
Ingrediente
- 20 gr drojdie
- 1 lingurita zahar pudra
- 2 cepe
- 2 oua
- 30 ml ulei
- 200 gr faina
- 80 gr unt
- 100 gr sunca presata
- 100 gr branza de vaci
- 100 gr smantana
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
- Se framanta faina cu drojdia dizolvata in putina apa calda, doua linguri de unt si o lingurita de zahar pudra. Se lasa la caldura sa creasca.
- Intre timp, se curata ceapa, se spala si se taie in feliute subtiri, apoi se caleste in unt incins. sunca se taie marunt, apoi se amesteca cu branza, smantana, ouale si restul de unt, adaugand sare si piper dupa gust.
- Se intinde aluatul si se imparte in opt dreptunghiuri, pe care se asterne un strat de ceapa si un strat din compozitia obtinuta mai devreme.
- Se unge o tava cu ulei, se asaza placintele si se dau la cuptorul incins in prealabil, unde se tin cam un sfert de ora, la foc potrivit.