Placinta picanta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de placinta picanta este una din retetele clasice reinventate, cu care puteti sa ve surprindeti familia la un pranz.Efectul e si mai puternic daca veti servi alaturi si o salata de cruditati.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr faina
    • 80 gr amidon de cartofi
    • piper rosu
    • 100 gr margarina
    • 1 plic praf de copt
    • 2 lingurite zahar pudra
    • 2 linguri apa rece
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 450  gr carne tocata de vita
    • 200 gr mazare din conserva
    • 200 gr porumb din conserva
    • 400 gr rosii decojite din conserva
    • 2 morcovi
    • 2 cepe
    • 3 catei de usturoi
    • 1 lingurita boia iute
    • sare
    • piper
    • 4 crengute cimbru pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si cu amidonul de cartofi. Se adauga putina sare, putin piper rosu, zaharul, margarina, apa foarte rce, si se framanta  un aluat potrivit de tare. Aluatul se impacheteaza in folie de plastic si se tine la rece 30 de minute,
  2. Se intinde o foaie de aluat cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Aluatul se inteapa cu furculita din loc in loc si se baga in cuptorul incins pentru 25-39 de minute.
  3. Intre tip se curata, se spala si se toaca marunt ceapa si morcovii.Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se adauga carnea tocata care se lasa sa se inabuse. Se adauga ceapa si morcovii, mazarea si porumbul scurse de zeama. Se toarna rosiile tocate, impreuna cu sucul in care au fost conservate. Se condimenteaza cu sare, piper, boia iute si usturoiul pisat.Se amesteca si se fierbe 20 de minute, la foc mic.
  4. Se toarna amestecul de carne cu legume in tarta coapta, se decoreaza cu crengute de cimbru proaspat si se poate servi.
  5. Optional se poate  servi cu branza rasa sau parmezan ras deasupra.

Recomandari

Placinte