Placintele cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintelele cu carne sunt consistente, ele putand foarte usor sa tina locul unei mese de pranz.Ceea ce veti adora dumneavoastra ca gospodina, este faptul ca nu e nevoie sa stati prea mult timp in fata aragazului pentru a prepara ceva delicios si satios.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 225 gr faina
    • 50 ml apa rece
    • 1 plic praf de copt
    • 60 gr unt
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr carne tocata de porc(mai slaba)
    • 1 cartof
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 2 linguri ulei
    • patrunjel verde
    • cimbru uscat
    • tarhon uscat
    • cimbru uscat
    • sare
    • piper
    • 1 galbenus de ou pentru uns

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina impreuna cu sarea si praful de copt, se amesteca cu untul taiat cubulete si se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga treptat cate o lingura de apa foarte rece si se continua framantatul pana cand aluatul de vine omogen si capata o consistenta potrivita. Se impacheteaza aluatul in folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
  2. Intre timp, se taie ceapa marunt, si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins pana cand se inmoaie. Se adauga carnea tocata, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si cartoful taiat cubulete si se amesteca, continuand calirea pana cand sunt patrunse toate ingredientele. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  3. Se intinde aluatul in foaie subtire, din care se decupeaza cercuricu ajutorul unei cani mai largi. Se comdimenteaza umplutura cu patrunjel verde, cimbru, tarhon, sare si piper, dupa gust, si se amesteca foarte bine. Se pune cate o lingura de compozitie pe rondelele de aluat, se pliaza in doua si se sigileaza marginile, apasand cu varful degetelor. Placintelele umplute cu carne se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
  4. Se ung placintelele cu galbenus de ou batut cu o lingura de apa si se baga in cuptorul incins pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.

Recomandari

Placinte