- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta placinta cu legume, poate sa inlocuiasca un pranz sau o gustare.Faptul ca se prepara destul de repede este perfecta pentru zilele cand se anunta musafiri in ultimul moment.
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta( dupa preferinta puteti prepara dumneavoastra fioile din faina, apa,sare si o lingura de margarina)
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr ciuperci
- 4-5 cartofi
- 1 morcov fiert
- 1fir de praz(partea alba)
- 6 linguri ulei
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- nuscoara
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Inr-o oala se fierb catrofii spalati, in coaja. Cand acestia sunt fierti(adica pot fi strapunsi usor cu furculita) se scot din oala si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja, se taie cubulete. Intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei se calesc cartofii cubulete, morcovul ras pe razatoarea mare, prazul spalat si taiat rondele. Se amesteca si se lasa sa se inmoaie.Se adauga mararul si patrunjelul tocate fin. Se condinenteaza cu nucsoara, sare si piper, dupa gust,apoi se lasa sa se raceasca compozitia.
- Se aseaza cate 3 foi de placinta pe masa, se toarna umplutura de legume, se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se procedeza la fel pana la epuizarea umpluturii si a foilor.
- Se ung placintele cu ulei si se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute la foc moderat
- Placintele se servesc calde sau reci, presarate cu marar verde tocat fin.