- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu dovleac si unt de mere este un desert pe care merita sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr piure de dovleac
- 200 gr unt de mere
- 50 gr zahar brun
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara maicnata
- 1/4 lingurita sare
- 3 oua
- 200 ml lapte condensat
PENTRU TOPPING:
- 3 linguri de unt
- 100 gr faina alba
- 70 gr zahar brun
- 100 gr nuci tocate
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare amestecati piureul de dovleac, unutl de mere, zaharul brun, scortisoara, nucsoara si sare. Omogenizati bine compozitia, api incorporati ouale si laptele condensat. Cand amestecul s-a omogenzat asezati-l tava, tapetata cu foietaj pe fund si pe margini.
- Coaceti placinta 50-60 de minute, la foc moderat, pana cand, daca introduceti lama unui cutit aceasta iese curata.
- Intre timp preparati toppingul pentru care amestecti unutl cu faina si zaharul brun, framantand pana obtineti firimituri din aluat pe care le amestecati apoi cu nucile tocate.
- Repartizati toppingul peste prajitura din cuptor si mai coaceti inca 15-20 de minute, sa se rumeneasca crusta.