Placinta cu iaurt si lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu iaurt si lamaie este un desert care va va aduce aminte de placintele bunicii. Daca doriti piteti adauga in umplutura cateva stafide.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 90 ml ulei
    • 2 linguri zahar brun
    • 100 ml apa
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr iaurt grecesc
    • 2 oua
    • 60 gr zahar
    • esenta de lamaie
    • 1 lingura lapte
    • coaja rasa de la o lamaie mare
    • 30 gr gris
    • sare
    • 1 galbenus

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina, apa, uleiul, zaharul, praful de copt si sarea intr-un borcan incapator. Se inchide bine borcanul cu capac si se agita bine vreo 3 minute pana cand ingredientele se compacteaza.
  2. Se desface borcanul, se scoate aluatul si se framanta 2-3 minute, pe masa pudrata cu faina. Se infasoara aluatul in folie de plastic si se tine la frigider cat timp se prepara umplutura.
  3. Pentru umplutura se mixeaza galbenusurile cu iaurtul, grisul, sare, zahar, coaja rasa de lamaie si esenta de lamaie. Se incorporeaza albusurile batute spuma cu putina sare.
  4. Se imparte aluatul in doua parti egale, din care se intind apoi 2 foi groase de 3-4 mm. Se pune o foaie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se intinde uniform umplutura, apoi se acopera cu cealalta foaie.
  5. Se unge placinta cu un amestec de galbenus batut cu lapte, apoi tava se baga in cuptorul incins si se coace 30-35 de minute,  la foc moderat.
  6. Cand placinta este rumenita uniform, se scoate tava din cuptor, se pudreaza cu zahar vanilat, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Placinte