- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mac este atat de gustoasa incat de multe ori trebuiesc facute mai multe...
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 130 gr unt rece
- 30 gr faina de migdale
- 225 gr faina alba
- 40 gr zahar tos
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU UMPLUTURA:
- 450 ml lapte
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 380 gr seminte de mac
- 10 gr miere de albine
- 200 gr faina de migdale
- 100 gr stafide
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 20 minute
Timp de fierbere 50 minute
Timp de coacere 40 minute
- Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, cu exceptia oualelor. Dupa ce untul s-a dizolvat complet, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Se impacheteaza aluatul in folie de plastic si se baga la frigider pana este gata umplutura.
- Se pune pe foc potrivit macul cu laptele, amestecand mereu cu lingura de lemn. Se lasa 30 de minute la fiert si este gata cand laptele s-a evaporat. In acest moment se adauga zaharul, mierea de albine, stafidele si faina de migdale. Se pune compozitia pe foc inca 20 de minute, amestecand continuu.
- Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti dintre care una mai mare. Aluatul mai mare se intinde in foaie si se pune in tava de copt unsa cu unt, se toarna 3 oua batute si peste ele amestecul de mac. Se acopera cu a doua foaie, lipind marginile.
- Se coace placinta 15 minute, la foc moderat, apoi se scoate si se unge cu oul ramas, batut usor, apoi se mai baga in cuptor pentru jumatate de ora.