- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta delicioasa cu mere este cu siguranta preferata tuturor.Daca aveti,puteti adauga in umplutura cateva nuci tocate fin.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 600 gr faina
- 20 gr drojdie
- 250 ml apa minerala
- sare
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri margarina
PENTRU UMPLUTURA:
- 12 mere
- 250 gr zahar tos
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri margarina
PENTRU UNS PLACINTELE:
- 2 linguri miere de albine
Instructiuni de preparare
- Prima data faci aluatul, pentru ca acesta are nevoie de timp ca sa creasca. Dizolvi drojdia cu zaharul,adaugi 2 linguri de faina si lasi la dospit pentru 10 minute.Intr-un castron pui faina, putina sare si margarina. Adaugi maiaua si apa minerala si incepi framantatul pana cand acesta devine potrivit de legat si elastic. Acoperi castronul cu un prosop si lasi sa creasca la loc calduros pana cand acesta isi dublaeaza volumul.
- Intre timp pregatesti umplutura. Speli merele si le cureti de seminte, apoi le dai pe razatoare. Pui o oala pe aragaz in care adaugi margarina si calesti merele. Lasi pe foc 5 minute pana scade sucul si adaugi scorrtisoara si zaharul vanilat.
- Imparti aluatul in doua parti din care intinzi doua foi potrivit de subtiri. Ungi fiecare foaie cu margarina topita apoi adaugi umplutura de mere si presari zahar tos. Rulezi rapid si pui sulul in tava, unsa cu margarina in prealabil. Ungi placinta cu miere de albine diluata in putina apa calduta.
- Inainte de a o baga la cuptor, lasi placinta 10 minute sa crasca in tava. Introduci tava in cuptorul incins la 180 grade Celsius si o lasi pana capata o culoare rumena.
- Placinta se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca si abia apoi se taie felii.