- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mere este o placinta aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr margarina
- 175 gr smantana
- sare
- 600 gr faina
- 2 linguri cu rom
PENTRU UMPLUTURA:
- 1,5 kg mere
- 10 nuci tocate
- 1/2 lingurita cu scortisoara pisata
- 1 lingura cu unt
- 3 linguri cu zahar tos
Instructiuni de preparare
- Se lasa margarina la temperatura camerei o ora dupa care se freaca spuma cu o lingura de lemn. Se adauga smantana si un praf de sare si se continua operatia.
- Se omogenizeaza amestecul si se adauga faina proaspat cernuta.Se framanta un aluat tare care se lasa la rece 1 ora, timp in care se pregateste umplutura: se dau merele pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita emailata, pe foc mic, si se lasa sa se inmoaie 1/4 ora.
- Se adauga zaharul cand merele au lasat must, apoi nucile tocate si se trage cratita de pe foc. Se raceste amestecul si se parfumeaza cu scortisoara pisata atunci cand se pune in tava.
- Se scoate aluatul de la rece, se imparte in doua parti egale, care se intind in foi de marimea tavii. Se unge cu unt tava si se tapeteaza cu faina, se asaza foaia de aluat, se pune deasupra ei umplutura de mere, se acopera cu cealalta foaie si se introduce placinta in cuptorul cald, pentru 45 de minute. Se coace la foc potrivit si se scoate cand s-a rumenit usor.
- Placinta cu mere se taie dupa jumatate de ora, se pudreaza cu zahar farin si se serveste ca desert.