- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu rosii este ideala la micul dejun, la un bufet, picnic, sau oriunde aveti ocazia sau motivul sa o savurati.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr faina
- 125 gr unt
- sare
- 3 linguri apa foarte rece
- 1 lingura cascaval ras
- 1 catel de usturoi
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr sunca afumata
- 200 gr cascaval sau telemea
- 300 gr smantana
- 2 oua
- 300 rosii cherry
- nucsoara
- sare si piper
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Se framanat un aluat sfaramicios din unt, faina,apa, putina sare, piper macinat, dupa gust. Se adauga cascavalul ras si usturoiul pisat, putin cate putin, pana se incorporeaza. Daca este nevoie, se poate adauga inca putina apa rece, pana se obtine un aluat omogen, care se impacheteaza in folie de plastic si se introduce la frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp se prepara umplutura, taind sunca bucatele peste care se adauga cascavalul ras(sau telemeaua), ouale batute ca pentru omleta, putin praf de nucsoara, smantana, piper si sare, dupa gust.
- Se intinde aluatul in foaie subtire care se pune intr-o tava de cuptor unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava cu aluatul la cuptor pentru 10 minute,apoi cand se scoate din cuptor se adauga amestecul pentru umplutura. Deasupra se pun rosiile intregi(puteti sa le puneti chiar cu ciochine, pentru un plus de efect) si se introduce tava la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc potrivit.
- Placinte se serveste calda, decorata cu frunze de patrunjel verde.