- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu somon este o gustare de vara foarte aromata si usor de preparat, fiind mai aromata daca o tineti la rece si o serviti a doua zi.
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 150 gr file de somon
- 3 cartofi noi
- 1/2 ridiche neagra
- 1 morcov
- 3 linguri smntana
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 4 oua
- 1 legatura verdeata: patrunjel sau marar
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Fierbeti cu multa apa si putina sare cartofii, morcovul si telina - curatate si taiate cuburi medii - pana cand sunt gata sa fie pasate ca de piure. Scurgeti legumele de apa, api pasati-le, dar nu foarte fin, ci lasandu-le cu o consistenta usor grunjoasa.
- Amestecati legumele pisate cu somonul taiat cubulete fine, smantana de gatit, ouale si ceapa, mararul si ridichea alba tocate marunt, asezonand cu sare si piper.
- Intr-o forma de copt intindeti foaia de placinta si adaugati mixtura de somon, apoi introduceti tava in cuptor, pentru 45 de minute, la foc moderat.