- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu spanac este o placinta aperitiv pe care o puteti servi si ca fel principal.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 600 gr faina proaspat cernuta
- 2-3 linguri cu ulei
- apa calda
- 1 lingurita cu sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg frunze de spanac
- 3 oua
- 250 gr branza framantata de oi sau de capra
- 2 oua
- 300 ml lapte nefiert
- 2 linguri cu ulei pentru uns tava
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati si spalati spanacul frunza cu frunza. Scurgeti de apa, rupeti frunzele bucati mari, puneti intr-un vas emailat pe care-L tineti pe flacara mica. intoarceti frunzele des, cele de la fundul vasului isi schimba repede culoarea si se inmoaie.
- Cat se face spanacul, faceti un aluat de paine din: faina, sare si apa calda. Framantati aluatul cu ulei, iar cand se desprinde de pe mana, acoperiti si lasati sa se odihneasca.
- Amestecati in vasul cu spanac branza framantata, omogenizati, trageti vasul de pe foc. Subtiati amestecul cu lapte nefiert turnat cate putin, adaugati ouale batute ca pentru omleta si potriviti gustul de sare.
- Ungeti o tava de placinta cu ulei, impartiti aluatul in 3 bile. intindeti cu sucitorul prima foaie, puneti-o in tava unsa. intindeti peste aluat umplutura, faceti alta foaie, puneti umplutura de spanac si branza si acoperiti cu a treia foaie de aluat.
- Coaceti placinta 40 minute in cuptorul cald, apoi lasati in tava pana se raceste si o puteti portiona si servi.