- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu sunca este o placinta-aperitiv, gustoasa si aromata, numai buna in zilele de vara.
Ingrediente
- 130 gr unt
- 200 gr jambin fin taiat
- 200 gr faina alba
- 200 gr telemea
- 12 gr drojdie proaspata
- 150 ml apa calduta
- sare
PENTRU UNS:
- 200 gr mac
- 2 galbenusuri de ou
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 40 minute
- Din faina, drojdie, untul topit si racit si putina sare se face un aluat. Dupa ce s-au amestecat toate ingredientele, se adauga apa calduta, putin cate putin, pana se obtine un aluat inchegat, care se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini.
- Se rade telemeaua, iar jambonul se taie marunt.
- Se pune in tava jumatate de aluat, se pune un strat de branza si jambon, apoi se toarna aluatul ramas.
- Se unge placinta cu galbenus de ou batut, se presara cu mac si se coace 40 de minute, la foc moderat.