Placinta cu sunca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu sunca este o placinta-aperitiv, gustoasa si aromata, numai buna in zilele de vara.

Ingrediente

    • 130 gr unt
    • 200 gr jambin fin taiat
    • 200 gr faina alba
    • 200 gr telemea
    • 12 gr drojdie proaspata
    • 150 ml apa calduta
    • sare

    PENTRU UNS:

    • 200 gr mac
    • 2 galbenusuri de ou

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Din faina, drojdie, untul topit si racit si putina sare se face un aluat. Dupa ce s-au amestecat toate ingredientele, se adauga apa calduta, putin cate putin, pana se obtine un aluat inchegat, care se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini.
  2. Se rade telemeaua, iar jambonul se taie  marunt.
  3. Se pune in tava jumatate de aluat, se pune un strat de branza si jambon, apoi se toarna aluatul ramas.
  4. Se unge placinta cu galbenus de ou batut, se presara cu mac si se coace 40 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte