- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu varza este o placinta aperitiv gustoasa si foarte aromata, care se poate consuma atat calda cat si rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 350 gr faina
- 1 ou
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu smantana
- 175 ml apa calduta
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 varza cruda mijlocie
- 1 ceapa
- 2 linguri cu unt
- 200 gr smantana
- 2 oua
- sare
- piper macinat
- menta tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Din faina, ou si apa calda in care ai dizolvat 1/4 lingurita cu sare framanti un aluat, avand grija sa inmoi toata faina. Adaugi smantana, framanti bine, intinzi foaie si ungi cu unt, impaturesti si framanti 10 minute. Cand aluatul se desprinde de pe mana il strangi intr-o bila, lasi sa se odihneasca 1 ora acoperit cu un servet, timp in care pregatesti varza.
- Speli varza, arunci frunzele vestede, o tai in sferturi si o toci marunt. Un sfert din varza poti sa-l treci pe razatoare. Amesteci cu ceapa tocata, freci cu sare, speli si scurgi pe sita, apoi calesti amestecul in unt. Racesti cand varza s-a muiat bine, amesteci cu oua, smantana, sare, piper
macinat si menta tocata.
- Omogenizezi compozitia, apoi imparti aluatul in 4 parti, intinzi foi subtiri de 2-3 mm, acoperi fiecare foaie cu umplutura de varza, rulezi, pui in tava neunsa si coci 30 de minute la foc potrivit.
- Placinta este buna calda si rece. Servesti cu vin rosu dulceag sau cu bere.