- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de carne de porc este o placinta aperitiv, foarte gustoasa si aromata, perfecta la orice ora.
Ingrediente
- 500 gr carne de porc (pulpa sau carne de pe burta)
- 200 gr sunca fiarta
- 200 gr slanina afumata
- 4 oua
- 2 linguri cu mustar
- sare
- piper macinat
- 2-3 linguri cu pesmet
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati carnea, uscati in prosop si taiati-o bucati mari pe care le tocati apoi marunt cu lama ascutita a unui cutit (sau se trece prin masina de tocat).
- Tocati sunca si slanina marunt, amestecati peste carne, sarati si piperati dupa gust, si adaugati ouale si mustar dulce sau clasic.Framantati 2-3 minute amestecul,apoi lasati 15 minute la rece.
- Ungeti cu unt o forma de sticla incasabila sau o tava mai mica de friptura, presarati pesmet in strat gros, rasturnati amestecul de carne. Neteziti cu mana umeda. Puneti forma in cuptorul cald pentru 3/4 ora. Cand prinde crusta, placinta este gata.
- Serviti placinta taiata felii groase langa legume fierte si salata de sezon, cu paine neagra si vin rosu.