Placinta de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de curcan trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 50 ml ulei
    • 15 ml apa
    • 275 gr faina alba
    • 1 lingurita sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 lingurita sare
    • 100 ml vin alb sec
    • 2 linguri ulei
    • 360 gr piept de curcan
    • 2 cepe
    • 1 lingurita mustar
    • 1 legatura marar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 30 minute

  1. Pentru aluat, se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc in care se pun sarea,apa si uleiul. Se amesteca ca sa se obtina un aluat omogen, care se baga la frigider 30 de minute, impachetat in folie de plastic.
  2. Intre timp, se toaca pieptul de curcan, iar ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei. Dupa ce a devenit translucida, se adauga carnea tocata care se marunteste cu o lingura de lemn. Dupa ce carnea si-a schimbat complet culoarea, se toarna vinul, mustarul, sarea si se lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce a trecut timpul se ia de pe foc si se adauga mararul tocat marunt, amestecand bine compozitia.
  3. Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi si una din ele se asaza in tava unsa cu ulei. Se repartizeaza umplutura si se acopera cu a doua foaie careia i se intorc marginile in tava.
  4. Cu un cutit ascutit se fac crestaturi pe mijloc, apoi placinta se coace jumatate de ora, la foc moderat.

Recomandari

Placinte