Placinta de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de mere este o placinta foarte apetisanat si aromata, fiind poate cea mai indragita de copii.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina
    • 1 lingura zahar
    • sare
    • 125 gr unt
    • 200 ml apa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 6 mere ionatane
    • 150 gr margarina
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 200 gr zahar
    • 250 ml lapte
    • 1/2 lingura scortisoara macinata

    PENTRU SOSUL CARAMEL:

    • 150 gr zahar
    • 150 gr smantana
    • 2 linguri miere de albine
    • 4 linguri lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se pune untul moale, zaharul, sarea si apa. Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic care se tine la rece 2 ore.
  2. Se curata merele de coaja si se seminte, se taie cubulete,apoi  se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara. Se caramelizeaza 200 gr de zahar si se toarna peste el laptele si margarina. Se lasa sa se topeasca zaharul si se adauga cubuletele de mere, si se lasa pe foc pana se inmoaie.
  3. Pentru sosul caramel, se topeste zaharul, se stinge cu un amesteca de smantana, miere si 3 linguri de lapte, turnat putin cate putin. Se fierbe pana se obtine un sos omogen, apoi se ia de pe foc si dupa ce se raceste se dilueaza cu putin lapte.
  4. Se intinde aluatul in foaie, pastrand un sfert din el. Se tapeteaza forma cu foaia de aluat, apoi se adauga amestecul de mere. Deasupra se faramiteaza aluatul pastrat si se coace, la foc mediu, 45 de minute.
  5. Cand este gata, se scoate din cuptor si cat timp este inca fierbinte se toarna sosul caramel, apoi se lasa sa se raceasca.

Recomandari

Placinte