- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta dobrogeana cu branza dulce este delicioasa, aceasta fiind varianta dulce. Pentru o placinta sarata se inlocuieste branz dulce cu telemea sau branza de burduf.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 ml apa
- 500 gr faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingura ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 oua
- 1 lingura gris
- 200 gr zahar
- vanilie
- 100 gr stafide
- 400 gr branza de vaci
- 1 lingura faina
- 2 linguri smantana
- sare
- coaja rasa de lamaie
- 50 gr margarina pentru stropit
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe planseta, se face o adancitura in mijloc, in care se pun sarea, apa si uleiul. Se amesteca pana se leaga, apoi se framanta pana se obtine un aluat potrivit de neted si elastic.
- Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu galbenusurile si celelalte ingrediente, se amesteca foarte bine si se incorporeaza albusurile batute spuma.
- Se intinde din aluat o foaie care se stropeste cu margarina topita, apoi se umple cu amestecul de branza dulcesi. Se ruleaza foaia si se pune in tava tapetata.
- Se taie bucati cu un cutit uns in grasime si se stropeste cu margarina. Se coace placinta la foc moderat, timp de 40 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca inainte de a o scoate din tava.