- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul cu bors pentru placinta este fragde si usor de preparat, si pe care il puteti folosi si la prepararea cornurilor.
Ingrediente
- 175 ml ulei
- 50 gr drojdie
- 300 ml bors
- putina sare
- faina, cat cuprinde
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se desface drojdia in bors, se toarna uleiul si putina sare. apoi treptat, faina, amestecand mereu. Cand compozitia se desprinde de pe vas, se scoate pe o planseta presarata cu faina si se framanta bine, adagand, la nevoie, faina. Cand aluatul devine potrivit de tare, se acopera cu un servet curat, si se lasa sa creasca in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
- Intre timp, se prepara umplutura, apoi aluatul se imparte in doua parti din care s eintind doua foi. Se asaza o foaie intr-o tava unsa cu ulei, se repartizeaza uniform umplutura, apoi se acopera cu a doua foaie. Marginile celor doua foi se lipesc umezindu-le cu putina apa si apasand usor cu degetele. Se unge foaia de deasupra cu galbenus de ou batut, apoi placinta se coace la foc moderat timpd e jumatate de ora.