- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest aluat pentru placinte este unul clasic, fraged si cu siguranta, pe placul tuturor.
Ingrediente
PRIMA COMPOZITIE:
- 500 gr faina
- 175 ml apa minerala
- putina sare
- 140 ml ulei
- 15 gr drojdie
A DOUA COMPOZITIE:
- 50 ml ulei
- 200 gr faina alba
Instructiuni de preparare
- Se amesteca ingredientele din prima compoztie si se framanta un aluat obisnuit care se lasa sa se odihneasca la rece sau la frigider, cel putin jumatate de ora.
- Se fraca faina cu uleiul pana se omogenizeaza bine de tot, apoi se scoate aluatul de la rece si se intinde cu sucitorul o foaie subtire, deasupra careia se intinde amestecul de faina cu ulei. Se ruleaza strans foaia, iar sulul obtinut se iate in doua parti inegale, o parte mai mare din care se va intinde foaia de la baza placinte, si una mai mica, cu care se va acoperi placinta. Cele doua bucati de aluat se impacheteaza in folie si se baga la frigider pentru inca 30 de minute.
- Intre timp, se prepara umplutura. cand etse gata, se ia bucata mai mare de aluat, se intinde o foaie putin mai mare decat tava de copt, pentru a mai putea ridica marginile tavii. Se pune faian de aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, intepand din loc in loc cu furculita ca sa nu se umfle la copt.
- Se coace, in cuptorul incins, la foc moderat, pana se albeste deasupra, apoi se repartizeaza unform umplutura. Se intinde a doua foaie, se asaza peste umplutura si se introduce iarasi la cuptor, sa se coca, pana se rumenste frumos.