Placintele cu ciuperci-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintelele cu ciuperci sunt fara doar si poate perfecte pentru o gustare de dupa-amiaza.

Ingrediente

    • 300-400 gr ciuperci
    • 1 ou
    • verdeata tocata
    • 1 cartof fiert
    • sare
    • 1 morcov crud ras
    • ceapa
    • piper macinat
    • cimbru sau maghiran
    •  150 ml ulei
    • 250 gr faina
    • 175 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti ciupercile, le speli in mai multe ape, le toci marunt si le amesteci cu ceapa tocata, condimente, sare si morcovul ras.
  2. Pui amestecul pe foc mic, cu 2 linguri pline cu ulei si lasi vasul sa fiarba cu capacul deasupra timp de 20 minute.
  3. Faci un aluat taricel din faina, ou, sare si lapte, framanti bine, lasi sa se odihneasca, apoi intinzi foaie subtire si tai in patru. Pe fiecare foaie pui umplutura de ciuperci.
  4. Umplutura o faci astfel: ciupercile racite le amesteci cu cartoful fiert si faramitat, cu condimentele pe care le ai, sare, piper si ou. Omogenizezi compozitia si pui si verdeata tocata, apoi intinzi pe foaia de aluat. Aluatul il strangi peste ciuperci ca pe niste poale in brau. Prajesti pe ambele parti in ulei fierbinte.

Recomandari

Placinte