- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Albinita este o prajitura delicioasa, foarte aromata si pe placul copiilor.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 400 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 150 gr zahar
- 2 linguri miere de albine invalzite
- 35 gr unt nesarat
PENTRU CREMA:
- 170 gr unt nesarat
- 400 gr gem de caise
- 1 plic vanilie
- 2 linguri gris
- 200 gr zahar
- 250 ml lapte
PENTRU GLAZURA:
- 3 linguri apa
- 30 gr unt nesarat
- 3 linguri zahar
- ciocolata de menaj
- 2 linguri cacao
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea de albine, laptele si bicarbonatul. si se amesteca pe aburi pana se ingroasa.
- Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat, iar aluatul se imparte in 4 parti,din care se intind foi. Se coc blaturile la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
- Pentru crema se freaca untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul si se omogenizeaza.
- Pentru glazura se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
- Prima foaie se unge cu jumatate din crema, se acopera cu al doilea blat uns cu gem. Se asaza al treilea blat peste care se pune restul de crema si se acopera cu ultimul blat care se acopera cu glazura.
- Prajitura se tine la rece 2-3 ore ca sa se intareasca crema, apoi se poate portiona si servi.