- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu capsune se prepara usor, iar copii o adora daca adaugati in momentul servirii si o cupa de inghetata.
Ingrediente
- 100 gr zahar tos alb
- 1 lingura amidon de porumb
- 200 ml apa
- 500 gr capsune, curatate de codite
- 2 linguri unt, taiat cubulete
- 200 gr faina alba
- 1 lingura de zahar alb
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri de unt
- 100 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Amestecati zaharul, amidonul de porumb si apa, apoi puneti cratita pe foc mediu, amestecand constant, pana cand incepe sa clocoteasca si se ingroasa. Adaugati capsunele, amestecati apoi luati cratita de pe foc,turnand amestecul in tava de copt, adaugand peste fructe untul taiat cubulete.
- Cerneti impreuna faina, praful de copt si sarea, apoi adaugati cele 3 linguri de unt si framantand cu degetele pana obtineti un amestec destul de moale pe care il asezati uniform in tava, peste fructe.
- Introduceti tava in cuptorul incins pentru 25 de minute, apoi lasati sa se raceasca bine de tot inainte de a servi.