Chec grecesc cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul grecesc cu lamaie este foarte aromat si gustos, el fiind baza unor torturi senzationale si foarte dulci.

Ingrediente

    • 600 gr faina alba
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/4 lingurita sare
    • 6 oua
    • 400 gr zahar tos alb
    • 200 gr unt, la temperatura camerei
    • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 200 gr iaurt natur

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerneti impreuna faina, bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi lasati-l deoparte/
  2. Separati albusurile de galbenusuri si, mixati albusurile bine, pana se intaresc. Se adauga treptat 100 gr zahar si se mixeaza continuu, apoi dati deoparte.
  3. Mixati untul cu zaharul ramas, pana obtineti o crema pufoasa, in care incorporati coaja rasa si zeama de lamaie, galbensurile, omogenizand bine. Incorporati increma de ou amestecul de faina, apoi adaugati iaurtul omgenizand bine  de tot. Cu o spatula incorporati in aluat albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus, apoi turnati-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 50-60 de minute, la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati 15 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Prajituri