- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul evreiesc cu mere este delicios si se prepara mai ales cu ocazia sarbatorilor specifice.
Ingrediente
- 600 gr faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 3 lingurite praf de copt
- 400 gr zahar tos alb
- 200 ml ulei
- 4 oua
- 50 ml zeama de portocale
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 3 mere curatate si feliate
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 5 lingurite zahar tos alb
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati 5 linguri de zahar si scortisoara si dati deoparte.
- Intr-un castron mare amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul, apoi adaugati uleiul, ouale batute, zeama de portocale si esenta de vanilie, amestecand bine compozitia cu un tel sau cu un mxer electric.
- Turnati jumatate din aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi asezati feliile de mar si acoperiti cu aluatul ramas. Presarati amestecul de scortisoara cu zahar si asezati feliile de mar ramase, apoi introduceti tava in cuptorul incins, la foc mediu 80-90 de minute. Cand este gata soateti tava din cuptor si lasati 20 de minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca bine de tot inainte de a-l portiona.