- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura crocanta cu mere este un desert perfect pentru zilele calde de vara, mai ales daca o serviti cu o cupa de inghetata.
Ingrediente
- 4 mere decojite si tocate
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita nucsoara macinata
- 200 gr nuci
- 100 gr zahar brun
- 100 gr faina alba
- 4 linguri de unt, taiat cubulete
- un varf de cutit de sare
Instructiuni de preparare
- Puneti merele in tava de copt impreuna cu nucsoara si scortisoara macinata, amestecand putin, api introduceti tava la cuptor pentru 20 de minute, acoperind-o cu folie de aluminiu daca incepe sa se arda.
- Cu un mixer amestecati nucile tocate su zaharul si faina, apoi adaugati untul si sarea, amestecand pana cand aluatul de omogenizeaza.
- Repratizati uniform aluatul peste merel din tava, apoi introduceti tava iarasi la cuptor pentru jumatate de ora, cat sa se rumeneasca aluatul.
- Cand prajitura este gata lasati-o in tava pana se racetse bine de tot, apoi o puteti servi.