Bavareza cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza cu mere este un desert aromat si foarte gustos, indragit cel mai mult de copii.

Ingrediente

    • 6 mere mari
    • 1/2 baton vanilie
    • 150 gr zahar pudra
    • 70 gr migdale
    • 6 foi de gelatina
    • 450 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se spala merele, se curata si se taie bucatele mici. 
  2. Intr-o cratita se fierb merele cu zaharul, vanilia taiata marunt si apa cat sa le acopere. Merele bine fierte se paseaza printr-o sita foarte fina si se obtine un piure, care se lasa sa se racoreasca. Se adauga in piureul caldut migdalele taiate fin si foile de gelatina inmuiate inainte in apa rece. Se amesteca pana se topeste gelatina. 
  3. Cand compozifia s-a racit, se inglobeaza usor 300 gr frisca. Se pune compozifia intr-o forma pentru bavareza, unsa cu putin ulei, si se introduce forma in frigider. Cand bavareza s-a inchegat, se scoate forma din frigider, se inmoaie forma in apa fierbinte, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu 150 gr frisca.

Recomandari

Prajituri