- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Amandina este, fara doar ci poate, cea mai buna si aromata prajitura. Prajitura Amandina este indragita de toata lumea, copii sau adulti, pentru ca este foarte gustoasa!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 30 ml apa
- 20 gr cacao
- 1 plic praf de copt
- 200 gr zahar
- 30 ml ulei
- 8 linguri faina
PENTRU SIROP:
- 200 gr zahar
- 1 esenta de rom
- 400 ml apa
- 2 plicuri ciocolata calda:
PENTRU CREMA:
- 150 gr zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 3 galbenusuri
- 225 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului separa albusurile de galbenusuri, apoi bate albusurile spuma tare, cu putina sare. Adauga zaharul, apa si galbenusurile, pe care le-ai frecat cu uleiul. Amesteca totul cu o spatula, de jos in sus, apoi adauga cate o lingura de faina, pe care ai amestecat-o cu praful de copt si cacaua si omogenizezi usor amestecul.
- Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ci coace-o 35 de minute, dupa acre lasa blatul sa se raceasca, si cand este complet rece taie-l in doua, pe orizontala.
- Pentru sirop, amesteca apa cu zaharul si ciocolata calda, intr-o craticioara asezata pe foc mic. Lasa 5 minute sa clocteasca, apoi incorporezi esenta de rom si lasa sa se raceasca.
- Intre timp, prepara crema. Amesteca untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul pudra, pana se dizolva. Adaugi pe rand galbenusurile, iar cacaua spre sfarsit. Omogenizeaza compozitia pana obtii o crema spumoasa. Tai blatul in doua foi, pe orizontala, si insiropeaza bine prima foaie, intinde crema, apoi asaza celalalt blat si insiropeaza din nou.
- Taie amandina in patrate de marime potrivita si glazureaza cu ciocolata. poti glazura amandina cand este inca intreaga, astfel va fi mult mai usor sa o tii la rece 2-3 ore inainte de a o servi.