Prajitura Eugenia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Eugenia este un desert aromat, usor de prepara si foarte apreciat in acelasi timp.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 linguri apa fiarta
    • 12 linguri faina
    • 6 oua
    • 12 linguri zahar
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 8 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 1 esenta de rom
    • 20 biscuiti cu crema
    • 200 gr unt
    • 300 ml lapte fierbinte
    • 100 gr ciocolata de menaj

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, separa albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar pana se fac spuma, apoi adaugi treptat apa fiarta, amestecand mereu. bati spuma albusurile cu 4 linguri de zahar, pana se intareste bezeaua, astfel incat, daca intorci vasul in care s-au batut albusurile, compozitia sa nu cada.
  2. Amesteci galbenusurile cu albusurile batute spuma si presari in ploaie faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Pui compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coci  blatul pana cand incepe sa se desprinda de marginile tavii.
  3. Pentru crema, torni laptele fierbinte peste biscuitii sfaramati si omogenizezi amestecul. Freci untul cu zahar, pana nu se mai simt cristalele de zahar, apoi il incorporezi in amestecul de biscuiti, impreuna cu esenta de rom si cacaua. Amesteci bine crema si o intinzi peste blatul usor insiropat. Ornezi prajitura cu ciocolata de menaj topita, apoi o tii la rece ana a doua zi.

Recomandari

Prajituri